tisdag 1 februari 2011

Lite sjuk och lite trött...

Det är vinter och förkyldningarna avlöser varandra i familjen. Men när man inte orkar göra så mycket finns ju det positiva att man kan sitta still och läsa lite böcker. I natt avslutade jag Viggo Cavlings bok "Rörmokaren". Även om jag inte är så intresserad av politik, så är det en helt ok deckare. Men jag börjar undra lite hur det går till egentligen på Rosenbad och bland politiker.
Verkar finnas en del skumma saker som pågår på riktigt, även om denna bok inte alls är sann på något sätt. Men läser man den här boken och deckare av till exempel Niklas Ekdal, Tomas Bodström, Leif G.W. Persson mfl så är det inte konstigt att man börjar undra lite hur verkligheten ser ut egentligen....


Om"RÖRMOKAREN"

På ytan verkar diplomatsonen Mårten Leijon leva ett ordnat liv som doktorand i statsvetenskap och volontär på Stadsmissionens härbärge i Stockholm. Men i det fördolda är han socialdemokraternas rörmokare, den som fixar läckor och löser akuta problem. För Mårten är detta uppdrag viktigare än allt annat och han har räddat rörelsen ur flera kriser. Men när en paparazzifotograf under valrörelsen 2006 tar bilder på en otrogen justitieminister går allt snett. I stället för att ta emot pengarna som Mårten erbjuder gör fotografen våldsamt motstånd. I tumultet dör fotografen. Mårten iscensätter hastigt ett självmord och lämnar lägenheten. Katastrofen tycks vara undanröjd.

Men när en av Mårtens närmaste vänner, en stjärnreporter på DN, börjar nysta i fallet blir situationen plötsligt dödligt allvarlig. För absolut inget får skada rörelsen. Inget.

Rörmokaren är en spänningsroman och Stockholmsskildring med trovärdiga inblickar i svensk toppolitik, finansvärlden och livet på de stora tidningarna.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar