lördag 29 januari 2011

Det finns massor av spel i butiken!


Nu har det kommit in fler spel som tog slut under julhandeln. "Här och nu" utgåvan av Monopol, Risk, Spökjägarna och många fler. Julens favoritspel i min familj var nog Blokus. Själv hade jag inte spelat det förrän i julas, men båda barnen på 5 och 8 år var riktigt duktiga och vi föräldrar och farmor o farfar tyckte det var riktigt kul. Det är ett spel där man ska lägga ut så många brickor som möjligt i ens egen färg, och försöka hindra de andras möjligheter för att placera ut dem. Ett spel det går fort att lära sig utan krångliga regler.

Det roligaste vuxenspelet denna vinter har varit "Vem svarar först". Ett kul frågespel med stor variation. Dessutom kan man ha lite tur även om man svarar fel - och det gillar jag!!

5-åringens favorit är Quorridor, där ett enkelt spel som går ut på att gå med sin mus över till andra sidan och hämta en ost först. Men motståndaren kan sätta hinder i vägen så det blir som en labyrint. Lätt och snabbt spelat.

8-åringens favorit, A-Ö. Ett spel där man måste vara snabb att komma på ord inom en viss kategori och få brickor på alla alfabetets bokstäver. Roligt för alla åldrar (men måste kunna bokstäverna).

/Malena

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar