torsdag 14 februari 2013

Längtar efter sista delen...

Nu har del 2 i "matchad-trilogin" kommit ut "KORSAD", och efter att ha sträckläst denna väntar jag med spänning på tredje och sista delen.
Ally Condie skriver om ungdomar i en annorlunda tillvaro där samfundet bestämmer allt åt dem. Vad och hur mycket de ska äta, träna, plugga, arbeta och gifta sig med. Den är spännande, lite udda men ändå ett klassiskt tema, romantisk, upprorisk, lättläst och helt enkelt bra!
Andra boken har lite mer tempo än den första, men jag ska inte avslöja något om den eftersom de som inte läst första delen förlorar lite läsvärde av del 1. Dessa böcker ska definitivt läsas i ordning. Passar ungdomar, men även vuxna. /Malena


Om Matchad:
17-åriga Cassia Reyes lever i en värld där Samfundet styr. Ett kliniskt rent samhälle där allt är bestämt på förhand. Det har blivit dags för banketten, något som Cassia har sett fram emot i åratal. Det är nu hon ska få reda på vem hon ska leva med resten av sitt liv, vem Samfundet har matchat ihop henne med för att uppnå största möjliga perfektion. Cassia har alltid litat på Samfundet, på att de fattar de rätta besluten åt henne: vad hon ska läsa och vad hon ska tro på. Så när Xanders ansikte dyker upp på bildskärmen under matchningsceremonin vet Cassia att han är hennes idealpartner - tills hon ser Ky Markhams ansikte flasha förbi under ett ögonblick, innan skärmen släcks ner.

Cassia börjar förstå att allt inte är som det verkar. Om Samfundet vet bäst, hur kommer det sig då att hon har parats ihop med fel person? Och vad händer om hon blir kär i någon annan, någon förbjuden, någon som inte är hennes utvalda? 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar